Maak meer omzet in minder werkuren door slimmer te werken

Mijn kinderen lachen me dagelijks uit om dingen die ik doe maar het is wél de reden dat ik zoveel tijd overhoudt om met hen leuke dingen te doen. Vooral mijn jongste: ´malle mama`.

De reden dat ik dagelijks bepaalde dingen doe is omdat ik daardoor productiever ben en me energieker voel. Ik werk graag slimmer als ondernemer.

Ik hoef veel minder na te denken over de dingen die gebeuren moeten en daardoor houd je meer breinbreedte over om de dingen te doen die belangrijk zijn.

Hier zijn er een aantal (niet lachen):😅

⏩ 1. Slapen met een neuspleister

Zodat ik beter kan ademen en energieker wakker wordt. Sinds mijn man Maarten Wim Hof trainer is ervaar ik de voordelen van goed ademhalen Dus word je moe wakker denk dan eens aan een neuspleister!

⏩ 2. Ik plan het eten voor de hele week

En ik ga 1 keer per week naar de winkel (voor verse groenten loop ik naar de moestuin)

Geen stress voor het eten want ik heb een eetplan. De kinderen beginnen om 16 uur altijd over honger te piepen, dus die krijgen alvast een bakje groenten zodat we ook minder gedoe aan tafel hebben.

⏩ 3. Ik moet mijn krachtoefeningen gedaan hebben

Nog voordat ik mijn koffie drink in de ochtend. Eerder was sporten altijd een sluitpost op mijn agenda. Nu ik een routine heb gemaakt van krachtoefeningen naast de sportuurtjes is het een gewoonte geworden. Dus ja ik doe in de keuken mijn push-ups, squats en buikspieren. Het leuke is ook nog dat de kinderen vaak meedoen en het fijne is dat mijn spieren steviger aanvoelen sinds ik deze korte maar krachtige oefeningen doe.

Met deze routines bespaar ik denk ik wel 3 uur tijd per week. Dit is toch weer zo’n 12 uur extra tijd per maand!

Tijd dat je in je business kunt stoppen en aan mijn gezin kan besteden. Als ondernemer kun je dus maar beter slimmer werken en niet harder. 

Wat je verder nog kunt doen:

1. Automatiseer herhalende taken

2. Gebruik projectmanagementtools

Wij gebruiken Notion om overzicht te houden in alle taken en afspraken in het team. Dit zorgt voor overzicht en voorkomt dat we langs elkaar heen werken.

3. Outsource taken

Besteed administratieve of technische taken uit aan freelancers of virtuele assistenten via platforms zoals Upwork, Fiverr of Freelancer.

4. Batch taken samen

E-mail en vergaderingen: Plan specifieke tijdsblokken waarin je e-mails behandelt en vergaderingen houdt. Dit voorkomt dat je de hele dag door afgeleid wordt door deze taken.

5. Automatiseer je marketing

  • Gebruik social media schedulers zoals Hootsuite om posts vooraf in te plannen.
  • Automatiseer e-mailmarketing met platforms zoals ActiveCampaign om klantrelaties te onderhouden zonder handmatig werk.

6. Minimaliseer vergaderingen

  • Beperk vergaderingen tot alleen de essentiële en stel een duidelijke agenda en tijdslimiet in. Dit houdt de focus op wat echt belangrijk is.
  • Zo kom ik 1 keer in het kwartaal samen met mijn hele team waarin ik de doelen en de focus van Winning Impact meeneem
  • Iedere week spreken we concreet de campagnes door zodat we ook echt binnen een half uur weer klaar zijn.

7. Gebruik templates

Creëer standaarddocumenten, e-mailantwoorden en contracten, zodat je niet telkens alles opnieuw hoeft op te stellen. Tools zoals Canva of Google Docs kunnen hierbij helpen.

8. Leer ‘nee’ zeggen

Focus op taken die het meeste rendement opleveren. Leer verzoeken die niet bijdragen aan je doelen te weigeren.

9. Optimaliseer je werkplek

Zorg voor een opgeruimde en georganiseerde werkomgeving om sneller te kunnen werken. Digitale tools zoals Notion of Evernote helpen ook met het organiseren van ideeën en informatie.

Door deze technieken in te voeren, kun je eenvoudig 4 uur per week (of meer) besparen, wat je de ruimte geeft om te focussen op groei en innovatie. Slimmer werken als ondernemer maakt je productiever en energieker!

Ik zou zeggen ga het eens proberen 🙂

De Omzet Versneller

Hét Business Programma van Nederland van 6 maanden waarin jij focust op het strategisch en energetisch opschalen van je bedrijf zodat je naar die TON omzet per jaar groeit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *