Josiene Borgers I Ondernemerscoach I Winning Impact

Ik kwam erachter dat succes hebben niet zo moeilijk is, maar je er vervuld over voelen wel.

Mijn missie was geboren:
Ondernemers helpen een succesvol bedrijf te runnen dat hen vervulling geeft. Door vanuit focus, structuur en consistentie doelstellingen WEL te behalen.

´Hard werken is goed voor je’

Om te begrijpen waarom nu precies dit mijn missie is, neem ik je even mee naar het verloop van mijn leven tot dusver. Ik ben geboren en getogen in het Noord-Hollandse: Tuitjenhorn. ‘Niet lullen maar poetsen’ is de mentaliteit. Waardoor ik met mijn vriendinnen al vanaf 12 jarige leeftijd in de bollenschuren aan het werk ging. Van ‘s ochtends vroeg tot einde dag aan de bak. Naar het strand gaan omdat het zomervakantie is vonden we een verspilling van tijd. Dat deden we alleen in het weekend. ´Hard werken is goed voor je´ en daar geloof ik nog steeds in. Het is een prachtige basis voor een enorm arbeidsethos en een ´can do´ mentaliteit.

Ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat ik alles kon bereiken zodra ik het maar echt wilde en in actie kwam. Toen mij werd afgeraden om aan de universiteit een master te doen omdat 70% het toch niet haalde. Dacht ik alleen maar: ik ga dit dus wel behalen. Waarom zou dit over mij gaan? Met als resultaat dat ik met vlag en wimpel mijn bul heb behaald.

Ik was gewend om een miljoenen omzet te draaien met mijn (internationale) teams

Al vanaf mijn 24e stuur ik multidisciplinaire teams aan. Als er een doel werd gesteld, ging ik er driedubbel en dwars over heen. Dat voelde als een soort van sport. Het gaf me een enorme kick om op een onderscheidende manier product-/marktcombinaties te vinden en te lanceren met de teams. Als je duidelijk hebt waarom het van belang is dat jouw klant weet dat jij bestaat en waarom jij van toegevoegde waarde bent op het leven van een klant. Dan is succes een kinderspel.

Ik ontwikkelde trainingsprogramma´s, trainde en coachte managers en medewerkers in verschillende werelddelen. Mijn tactiek was simpel: met focus, structuur, en consistentie behaal je doelen. Die je daarna natuurlijk keihard viert.

Het ging ook wel eens mis…

Natuurlijk gingen mijn lanceringen ook wel eens mis. Natuurlijk liepen teams niet altijd allemaal even lekker. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Ik kon de flops herleiden naar 1 punt: Wat er mistte was de vertaalslag van strategie naar de praktijk. Medewerkers wilden wel graag maar zagen de samenhang niet meer en wisten niet meer hoe ze konden focussen en resultaat behalen. Het leek van links naar rechts te gaan. Met alle frustraties van dien. Er was dan onrust, het was stressvol en stress heeft nog nooit iemand vervuld.

Strategie bedrijf I Winning Impact

Ik besloot een carrière

switch te maken

Ondanks dat ik al veel successen op mijn naam had staan voelde ik me niet altijd succesvol. Succes hebben en je succesvol voelen zijn twee verschillende dingen. Ik besloot daar iets aan te doen en een carrière switch te maken. Want als ik dit had dan moesten er nog veel meer mensen zijn die zich hierin herkennen, mensen verschillen in de basis niet zoveel van elkaar.

Ik zei al mijn (financiële) zekerheid op, wat natuurlijk bizar spannend was.

Maar… voor ik het wist had ik 2 klanten. Ik wilde mijn programma testen en onderbouwen met wetenschappelijk bewijs. Tegen een uitruil van diensten testte ik mijn programma. Dit werd zo succesvol ontvangen dat ik al snel 6 andere klanten kreeg. Ik had nog niet eens een website maar nu alweer een succesvol bedrijf uit de grond gestampt.

Het was alsof mijn leven als een puzzel in elkaar viel

Het was alsof alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Ik had ervaring met strategie, heb een coaching opleiding gedaan en heb veel ervaring met het ontwikkelen van trainingen. Ook weet ik als geen ander hoe je doelen zonder poespas en gedoe gewoon behaalt. Kortom, ik ben coach voor ondernemers die hun groei doelstellingen WEL willen behalen.

Zodat we samen een bedrijf toevoegen aan de wereld die ruimschoots winstgevend is en mensen vervult. Omdat vervulling geluk brengt en het leven gewoon wat mooier maakt. Het leven van jou als ondernemer en dat van de mensen die bij je bedrijf betrokken zijn. Je medewerkers, klanten én je familie die het fijn vinden om met een gelukkig persoon om te gaan.

ZZP coach Josiene Borgers I Winning Impact

Als je echt weet waarom je doet wat je doet, is de bedrijfsstrategie een logisch vervolg

De reden dat ik me met bedrijfsstrategie bezighoud is niet zozeer omdat ik liefde heb voor strategie. Strategie wordt een logische vervolgstap en succesvol als je weet waarom je doet wat je doet. Daarom is dat zo’n essentieel startpunt. Zonder dat je weet waarom je doet wat je doet, je missie, heeft je bedrijf geen authentieke focus en is het niet inspirerend voor medewerkers om te volgen en voor klanten om loyaal te worden.

Over Josiene Borgers I Winning Impact
Bedrijfsstrateeg Josiene Borgers Winning Impact

En dan geen vakjargon missie die je toch niet kunt onthouden. Nee een missie die je leeft, die authentiek is waardoor je hem altijd kunt opzeggen. Je bedrijf is een verlengstuk van jou als ondernemer, zo ook de missie. Bedrijven worden pas geweldig en vervullend voor de ondernemer, medewerkers en klanten als je die missie vertaalt naar de werkvloer. Dus als je weet hoe je iedere dag werkt aan een gezamenlijke focus om doelen WEL te behalen.

Mijn visie op ondernemen…

Is simpel. Om een succesvol en winstgevend bedrijf te runnen dat je dromen vervult; implementeer je focus, structuur en consistentie.

Typisch Josiene:

Reviews

Met Josiene werken betekent voor mij als een kind rondlopen in een speelgoedwinkel waarvan ik het bestaan niet vermoedde. Er is zóveel om uit te kiezen! En dan is Josiene daar om mij uit te leggen: welke instrumenten zijn er, hoe werken ze, wat past bij mij. Ze heeft ongelofelijk veel verstand van het ondernemers-spel en de regels. Haar enthousiasme en authenticiteit zijn aanstekelijk. Ik heb steeds meer middelen tot mijn beschikking waarmee ik de regie verhoog over mijn klantenbestand- en dus mijn omzet. Zodoende kan ik blijven doen wat ik het liefste doe.

Geke Hamming I Mindset coach

“Josiene heeft enorme mensen kennis waarmee ze iemand uit de comfortzone weet te halen. Te laten denken met andere hersendelen en anders te laten kijken naar situaties. Ze brengt de eigen kernwaarden weer naar boven en weet deze als ruggengraat en koers uit te zetten in de organisatie. Ook haar bedrijfservaring en de kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan in MT’s zijn enorm waardevol voor andere bedrijven. Daarnaast ken ik haar als een open, eerlijk en prettig persoon om mee te praten (met inzicht).”

Simone den Boer I Founder Lifestyle Media Group

Door de juiste vragen te stellen kwamen we met Josiene razendsnel tot de kern. Josiene komt met concrete en uitvoerbare verbeteringen en plannen. De confrontatie met de gevestigde ideeën heeft ons geholpen om concrete toekomstdoelen neer te zetten. We zijn erg tevreden met de samenwerking tot op heden en zetten deze ook voort.

Robin Ruiter I Algemeen Directeur Protakt

Samenwerken met Josiene heeft mij de drive, helderheid en inzicht opgeleverd waar ik naar op zoek was. Door haar ZZP-programma weet ik nu hoe ik mijn ervaring, potentie en mijn missie tot uiting kan brengen voor mijn bedrijf. Josiene haar energie en oog voor concrete toepasbare zaken vind ik heel bijzonder. Dit heeft mij o.a. geholpen om mijzelf op social media en via mijn website te uiten op een manier die concreet en effectief is. Dankzij Josiene heb ik mijn missie met impact geformuleerd zodat het mij inspiratie, helderheid en richting geeft. En tijdens het programma heb ik 2 nieuwe klanten verwelkomd! Dankjewel Josiene!

Dick Jan Leegwater

En nu is het jouw beurt!

Ik ben benieuwd wat jou drijft en wat je uitdagingen zijn. Stuur mij graag een e-mail: josiene@winningimpact.nl

Of vul het contactformulier in, zodat we samen kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.