Hoe kies je een goede business coach die bij je past en je business helpt groeien?

Hoe kies je een business coach? 

Je wilt de volgende stap maken met je bedrijf. Je merkt dat de groei van je bedrijf afremt en je wilt meer klanten. Dus ben je op zoek naar hulp bij ondernemen. Er zijn ontzettend veel business coaches te vinden, je hoeft alleen maar in een zoekmachine het woord in te typen en je krijgt wel miljoenen resultaten. Hoe kies je een goede coach die bij jou past? Ik ben Josiene Borgers, business coach met een missie. Ik wil ondernemers helpen hun droombedrijf te bouwen. Antwoord op je vraag: Hoe kies je een goede business coach? geef ik je in deze blog. Het wordt geen wij-van-wc-eend, beloofd! 

Waarmee helpt een business coach?

Laten we beginnen bij het begin. Wat doet een business coach? Het is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Natuurlijk is iedere coach anders, maar in grote lijnen helpt een business coach je aan nieuwe inzichten voor je bedrijf. Omdat er zoveel business coaches zijn, kan het lastig zijn om er een te kiezen. Toch is iedere coach weer anders, met een ander rugzakje. Iedereen heeft namelijk een andere specialiteit en ervaringen. Zo heb ik verschillende functies bij internationale bedrijven gehad. Hierbij hield ik mij bezig met business development, marketing en sales. Ik heb meerdere bedrijven geholpen met succesvol groeien en uitbreidingen naar andere landen en branches. Dankzij deze ervaring heb ik de Bedrijfsgroei succesformule ontwikkeld. Een model dat ik toepas om bedrijven te helpen met het groeien. Dat spreekt een groep klanten aan die geïnspireerd willen worden op het gebied van sales bijvoorbeeld, maar het kan goed zijn dat jij weer met een andere hulpvraag zit. 

Dankzij een goede coach betere resultaten bereiken

Een goede business coach helpt je niet alleen met het groeien van je bedrijf, maar ook op persoonlijk gebied. Zelf volg ik ook nog steeds 1-op-1 coaching. Mijn coach heeft mij niet alleen geholpen om snel te groeien met mijn bedrijf, maar ook om op een andere manier te kijken naar bepaalde zaken. Je denkt zelf op een manier en zoekt het antwoord op hetzelfde niveau, terwijl iemand anders, zoals een coach, je weer op een heel andere denkwijze brengt. Want je kunt niet verwachten dat je met dezelfde kennis en dezelfde gedachten een heel ander resultaat kunt krijgen. Ik heb dan ook gekeken naar een coach waarvan ik kan leren, maar die mij ook energie geeft. 

Online coaching, groepssessies of 1-op-1 coaching

Er zijn een aantal dingen waar je keuzes in moet maken, wanneer je op zoek gaat naar een goede business coach voor ondernemers. Wil je een online business coach, wil je 1-op-1 coaching op locatie of is groepsbegeleiding voldoende voor jou? Wil je specifiek een business coach voor vrouwen, of zoek je een coach die kennis heeft op een bepaald vakgebied? Ga na wat je precies nodig hebt en op welk vakgebied je graag hulp wilt. Dit kan marketing zijn, sales, hoe om te gaan met financiën of social media. Wanneer je voor jezelf hebt bepaald op welk gebied je geholpen wilt worden en hoe, kun je met je zoektocht gaan beginnen.

Check de reviews en testimonials van klanten

Het is fijn als je persoonlijk iemand kent die is geholpen door de coach die je in het vizier hebt. Je kunt dan gericht vragen stellen over zijn of haar ervaring met de coach en kijken of de coach ook jou kan helpen. Maar als je niemand in je omgeving hebt die door de coach is geholpen die je op het oog hebt, is het fijn om via zoekmachines reviews en testimonials door te lezen. Natuurlijk kun je ook reviews bekijken op de website van de coach zelf. Kijk ook op zijn of haar LinkedIn, luister Podcasts of lees andere blogs. Hier haal je ook veel informatie uit. Daarnaast kun je kijken of je op LinkedIn mensen hebt die verbonden zijn met de coach. Je kunt er dan voor kiezen om vragen te stellen over de business coach die je op het oog hebt. 

Hoe kies je een goede coach: is er een klik tussen jou en de coach? 

Je kunt je verdiepen in de opleiding van de business coach of de werkervaring, maar in mijn ogen is de klik tussen jou en je toekomstige coach het belangrijkste. Hoe kom je daarachter? Door eerst een (gratis) persoonlijk gesprek met de coach aan te gaan. Als coach vind ik het van belang om eerst te werken met een kennismakingsgesprek. Zo kan ik kijken of ik iets voor je kan betekenen en of er een klik is. Als ik denk dat je beter geholpen bent bij een van mijn collega’s, dan breng ik je in contact met hem of haar. En als we allebei energie krijgen van het gesprek en samen willen werken, dan starten we het coachingsproces. 

Conclusie: Hoe kies je een goede coach?

Nog even ter herhaling heb ik kort voor je opgesomd hoe je een goede business coach kiest:

  • Bepaal op welk gebied je hulp nodig hebt
  • Bedenk in welke vorm je gecoacht wilt worden
  • Check de reviews van de coach
  • Kies een coach waarvan je energie krijgt en een klik mee hebt

Heb je alle stappen doorlopen en een keuze gemaakt? Dan is het tijd om hard te werken en mooie resultaten te bereiken! Ik wens je veel bedrijfssucces en vooral véél plezier in het ondernemen. 

Actie in de taxi: plan een match gesprek in

Als business coach help ik jou met de groei van je bedrijf. Wil je met mij kennismaken, kijken of we een match hebben en of jij een plekje in het Laserfocus bedrijfsgroei programma kunt bemachtigen?