Omzet verdubbelen: hoe ik van 100.000 euro naar 200.000 euro ging

Omzet verdubbelen: hoe ik van 100.000 euro naar 200.000 euro omzet in een jaar ging

Iedereen wil het wel: een verdubbeling van omzet. Maar niet iedereen weet hoe je dit kunt bereiken. Wat moet je doen om je omzet te verdubbelen? Zelf ben ik in iets meer dan een jaar tijd van 100.000 euro naar 200.000 euro omzet gegaan. Als groeicoach help ik klanten om ook hun omzet te vergroten. In deze blog vertel ik hoe ik mijn omzet heb verdubbeld en hoe dat voor jou ook mogelijk is.

Je eigen talent + waar je energie van krijgt = jackpot

Ondernemen begint niet alleen bij wat je kunt en waar je goed in bent, maar ook in wat je leuk vindt.  Om die eerste 100.000 euro omzet te bereiken, ben ik naar mezelf gaan kijken. Waar ben ik goed in? Waar heb ik talent voor? En waar krijg ik energie van? Ik kom uit een zakelijke omgeving, heb een management achtergrond en ik heb een internationale baan in sales en strategie gehad. Ik kan heel veel, maar ik word niet overal blij van. Zo ben ik van huis uit een content marketeer, maar ik moet er niet aan denken om alle teksten voor mijn website zelf te moeten schrijven. Dus daar schakel ik iemand voor in. Ik kan het wel, maar ik wil het niet. 

Ga daarom bij jezelf na waar je energie van krijgt. Wat doe je niet omdat je het moet doen, maar omdat je het wil doen? Pas wanneer je voor jezelf duidelijk hebt wat je doet en wie je daarmee helpt, ga je de klanten aantrekken waar je blij van wordt. 

Werk aan je shit: van negatieve naar positieve gedachten

Iedereen kent ze wel: die stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat je iets niet kan of dat je niet goed genoeg bent. Ik ben ook heel kritisch op mezelf. En als je onderneemt, dan betreed je de arena en iedereen vindt iets van je. Bij de stemmen van buitenaf luister ik naar de mensen die mijn cheerleaders zijn. Daarnaast ben ik actief aan de slag gegaan met positief denken. Je hoort tijdens mindfulness weleens: ‘Gedachten zijn als wolkjes’. Wat een gelul, denk ik dan. Gedachten zijn gewoon dikke stinkscheten die in de weg zitten en waarvan je weg moet lopen. 

Kortom: verander je eigen verhaal in je hoofd. Laat negatieve gedachten niet te veel grip op je hebben en leer om er op een andere manier naar te gaan kijken. Op een positieve manier.

Omzet verdubbelen met een duidelijke focus

Ik merk dat veel ondernemers die voor zichzelf zijn gestart, goed zijn in wat ze doen. Maar eenmaal onderweg denken ze niet na over groeimogelijkheden. Een dubbele omzet krijg je niet door lukraak allerlei acties uit te voeren, met losse flodders te schieten en maar heel hard werken. Helaas doen veel ondernemers dit wel. 

Toen ik pas startte, had ik maar een paar dagen per week om te werken. Want mijn jongste ging nog niet naar school. Daarom moest ik doelgericht werken in de tijd die ik had. Ik bepaalde daarom mijn strategie, de doelen die ik wilde bereiken en hoe ik dat ging aanpakken. En van daaruit ging ik pas in de actiestand. Dus ga van dromen naar een strategie, om dat weer om te zetten naar doelgerichte acties.  

Schaalbaar ondernemen: denk na over hoe je het anders kunt doen

In het eerste jaar dat ik startte werkte ik voornamelijk één op één. Maar ik had geen tijd meer over in mijn agenda. Zonde! Dus werd het tijd om anders te gaan werken. Ik ben toen gaan nadenken over schaalbaar ondernemen. Ik wilde meer ondernemers helpen. Een logische stap voor mij was om een online programma op te starten. Dat programma verkocht ik al, terwijl ik het nog niet online had staan. Gaandeweg ontstonden de ideeën en ben ik het programma gaan maken. 

Veel mensen denken dat je iets al moet hebben staan, voordat je het kunt gaan verkopen. Maar dat is niet zo. Laat los hoe je denkt dat het volgens anderen moet en ga nadenken hoe je op een andere manier kunt werken. Ontdek hoe jij je bedrijf schaalbaar kunt maken zodat je een omzet verdubbeling realiseert.


Schakel hulp in en doe meer van wat je leuk vindt

Een heleboel ondernemers doen veel, maar krijgen niet veel voor elkaar. Simpelweg omdat ze niet met de juiste focus werken en bepaalde zaken niet loslaten. Krijg je geen energie van het doen van de administratie? Schakel dan hulp in van iemand die dat wel heeft. Je hoeft in je eigen bedrijf niet alles zelf te doen. Door bepaalde zaken uit te besteden, houd je namelijk tijd en energie over voor de dingen die je wel leuk vindt om te doen. Ik vraag mezelf continue af: waar krijg ik plezier van? Omdat ik weet dat wanneer ik plezier heb in wat ik doe, ik klanten aantrek. 

Omzet verdubbelen met een andere blik

Zoek hulp bij ondernemen door een goede business coach in de arm te nemen. Ik laat mijzelf coachen en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Mijn coach kijkt met een andere blik naar bepaalde zaken. Soms is iets zo voor de hand liggend, dat je ze zelf niet ziet. Samen kom je dan op nieuwe ideeën en een andere denkwijze zodat je groeit met je business en daarmee ook qua omzet. 

Luister hier naar het gesprek dat ik met Tineke Zwart had over het verdubbelen van mijn omzet. Beluister de podcast hier.

Conclusie hoe je je omzet verdubbelt

Wil je je omzet net als ik verdubbelen? Dan:

  • Bepaal je waar je talent ligt én waar je energie van krijgt
  • Werk je aan je negatieve gedachten
  • Start je met een duidelijke strategie en zet je doelgerichte acties uit
  • Denk na hoe je je werk anders kunt doen
  • Schakel je hulp in om je bedrijf naar een hoger niveau te krijgen

Verdubbel je omzet met het Next level programma

Als jij je afvraagt: hoe verdubbel ik mijn omzet? Dan is het slim om je te laten coachen, zodat je je omzet gaat verdubbelen. Met het programma Next level werken we samen om dit te behalen. We duiken de cijfers in, kijken waar er groeimogelijkheden zijn en zorgen ervoor dat je bedrijf gaat groeien. 


Plan nu een matchgesprek in, krijg direct concrete tips en ontdek of het Next level programma interessant is voor jou.