Een ondernemerscoach inhuren: is dat iets voor jou?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een ondernemerscoach. Maar of het inhuren van zo’n coach nou iets voor jou is, daar twijfel je nog over. Want ja, het is toch een investering. En wat haal je er eigenlijk uit? In deze blog ontdek je wanneer het inhuren van een ondernemerscoach een goed idee is. Dit zijn de redenen om een businesscoach in te huren.

Je hebt geen of weinig klanten

Ik hoef jou niet te vertellen dat je onderneming valt en staat met klanten. De meest gehoorde reden om een ondernemerscoach in te huren is dan ook: ik heb geen klanten. Nu is het niet zo dat een ondernemerscoach de klanten voor je uit zijn of haar hoge hoed tovert. Maar een goede ondernemerscoach gaat wel samen met jou aan de slag om meer klanten te krijgen. 

Doordat een coach met een objectieve en ervaren blik kijkt naar jouw onderneming, ontdek je samen vaak al snel waar het aan ligt. Zodra je weet waardoor je weinig klanten hebt, zet je samen met de coach stappen om dit te veranderen. Misschien komt het doordat je niet zichtbaar bent als ondernemer, of omdat je nog niet de juiste doelgroep aanspreekt. Het kan ook zijn dat je nog niet goed weet wat je onderscheidend vermogen is, waardoor je niet overtuigend genoeg bent. Dankzij de hulp van een ondernemerscoach krijg je inzicht. En zet je de stappen om wel klanten aan te trekken én binnen te halen. 

Je bent niet zichtbaar als ondernemer

Klanten kunnen mij niet vinden is ook een probleem wat vaak wordt genoemd tijdens intakegesprekken met een ondernemerscoach. Je kunt dan als een dolle stier ondernemen en proberen via elk kanaal je bedrijf te promoten, of heel slim hulp inschakelen van een expert. Want door van alles wat te doen, gaan jouw klanten je echt niet vinden. Elke ondernemerscoach heeft weer zijn of haar eigen rugzakje vol ervaring en expertise. Dus als jouw klanten je niet kunnen vinden, huur je een ondernemerscoach met een marketing- en salesachtergrond in.  

Je wil meer plezier krijgen in het werken aan je business

Eigenlijk is het heel simpel: Wanneer je onderneemt vanuit purpose, gaat alles stromen. Want ondernemen met zingeving betekent dat je gebruik maakt van je talenten, je passie en doet waar je energie van krijgt. Dit creëert, samen met een goede strategie en haalbare bedrijfsdoelen, Winning Impact. Zodra je voor jezelf helemaal helder hebt wat je doet en wie je daarmee helpt, trek je de klanten aan waar je energie van krijgt. En dat is wat je wil bereiken. Door met leuke klanten te werken, krijg je namelijk weer plezier in het werk. 

Om vanuit flow te ondernemen, heb je soms hulp nodig van een ander. Iemand die je helpt om te onderzoeken waar je energie van krijgt, waar jij voor staat en wat jouw talenten zijn. Een ondernemerscoach ondersteunt je in het proces om je purpose te ontdekken.

Je wil meer verdienen per maand

Je werkt keihard, maar het is niet terug te zien op je bankrekening. Harder werken betekent niet automatisch meer verdienen. Zo heb ik mijn omzet van 100.000 euro in een jaar verdubbeld naar 200.000 euro door onder andere schaalbaar te gaan ondernemen. Dit betekent dat ik nu meer klanten help in dezelfde tijd. Niet door harder te werken, maar door slimmer te werken. Het is alleen niet voor iedereen even makkelijk om te bedenken hoe je schaalbaar kunt ondernemen. Een ondernemerscoach inhuren, die ervaring heeft met het opzetten van een schaalbare onderneming, is dan een handige zet. Samen bekijken jullie de opties en wat je moet doen om meer klanten te helpen.

Je mist focus en structuur

Je bent ooit je bedrijf gestart en sindsdien doe je maar wat. Je moddert wat aan, soms heb je succes, maar vaak ook niet. Dit komt omdat je geen focus en structuur hebt. Je hebt wel doelen gesteld, maar ze echt behalen doe je niet. Een strategie is er niet. Door de juiste ondernemerscoach in te schakelen ga je van hak op de tak ondernemen naar rust en vertrouwen. Samen schep je namelijk orde in de chaos en bedenk je een strategie. Vervolgens zet je doelen en acties uit om dit te behalen. Een ondernemerscoach helpt je ondertussen ook door je te wijzen op je blinde vlekken, waardoor je weer een stap verder kan. Want door te doen wat je altijd deed, kom je niet verder. Door hulp bij ondernemen te vragen, ontdek je weer nieuwe kansen, stap je uit je comfortzone, groei je als persoon en met je onderneming. 

Je zit jezelf in de weg

Ken je de film Inside Out? Het is een animatiefilm over een meisje dat moet verhuizen naar een andere stad. Het meisje laat zich, net als wij allemaal, leiden door haar emoties: angst, woede, afkeer en verdriet. Deze emoties wonen in haar hoofd en beheersen haar leven. Het ene moment overheerst de emotie angst haar leven, het andere moment verdriet. Het zijn kleine stemmetjes in haar hoofd die niet altijd gelijk hebben. 

Dit is iets wat je vast wel herkent: de stem in je hoofd die zegt dat je iets niet kunt. Dat je ergens niet goed in bent en dat je beter maar kunt stoppen. Hoe vaker je dit hoort, des te meer je erin gaat geloven. En laat dit nou net een killer zijn voor het runnen van een onderneming. Werken aan je mindset is dan ook één van die belangrijke dingen die ik doe als business coach. Dus in plaats van luisteren naar het negatieve stemmetje, leer je er positieve gedachten tegenover te zetten. Zo verander je het verhaal in je eigen hoofd. Wedden dat daardoor je leven een stuk leuker en succesvoller wordt!

De redenen om een ondernemerscoach in te huren

Loop je tegen de volgende problemen aan:

  • Je hebt geen of weinig klanten
  • Je klanten kunnen je niet vinden
  • Je wil meer plezier ervaren in het runnen van je business
  • Je wil je omzet verdubbelen
  • Je mist structuur en focus
  • Je zit jezelf in de weg

Dit zijn allemaal hele goede redenen om een ondernemerscoach in te schakelen.

Schakel nu een ondernemerscoach in

Herken je jezelf in één of meerdere redenen?  Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen.  

Plan gratis een sessie met mij voor een 10k per maand plan  of  download de 9 bewezen stappen voor 10k per maand