Wat is een business coach?

Je wil stappen maken met je business. Je bent al ver gekomen, maar die volgende stap zetten lukt je niet. Dit komt omdat je een andere kijk nodig hebt van iemand die je uit je comfort zone haalt. Zo ga je van hak op de tak ondernemen naar rust en vertrouwen. Een goede business coach gaat samen met jou aan de slag om je bedrijf te laten groeien.In deze blog beantwoord ik niet alleen de vraag wat is een business coach, maar ook wat een business coach voor jou kan doen, wat het kost en hoe je een business coach kiest. 

Wat doet een business coach?

Een goede business coach helpt je op meerdere vlakken. Je wil bijvoorbeeld groeien met je omzet. Een coach kijkt niet alleen naar de praktische stappen die je moet zetten om dit te behalen, maar ook naar je mindset. Want als je een negatief stemmetje in je hoofd hebt die zegt dat het toch niet gaat lukken, dan lukt het ook niet. Je moet dus groeien op verschillende vlakken zodat je kunt groeien met je bedrijf.

Een goede business coach heeft ervaring in verschillende branches, waardoor hij of zij ook jou kan helpen met jouw onderneming. Het is trouwens niet zo dat een business coach jouw problemen gaat oplossen. Je moet het echt zelf gaan doen. Maar een coach geeft naast advies ook handige tools die je kunt gebruiken. Een goede coach laat je zien hoe je je verantwoordelijkheid neemt op het gebied van je zakelijke- en je persoonlijke leven.  

Wat kan een business coach voor jou doen?

 • Een strategie bepalen
 • Goede bedrijfsdoelen opstellen
 • Jou helpen je bedrijfsdoelen te behalen
 • Zorgen dat er een goed fundament van je bedrijf staat
 • Nieuwe inzichten bieden
 • Je uit je comfort zone halen

Alles wat hierboven staat opgesomd, doe je samen. Een coach geeft je een zet in de goede richting, maar jij moet het uiteindelijk doen. 

Wat kost een business coach? 

De kosten van een business coach variëren van een paar honderd euro tot tienduizenden euro’s. Zo bied ik een programma aan waarbij je 2497 euro investeert. Let even op het woord investering. Je investeert geld (energie) in jezelf en je bedrijf. Een investering die, als je er echt voor de volle 100 procent voor gaat, er ook weer uit haalt. Want een goede business coach geeft je inzichten waar je zelf niet aan denkt, maar die ervoor zorgen dat je de klanten krijgt die je graag wil helpen. Niet vanwege de omzet, maar omdat je blij wordt van deze klanten. Het leuke is dat de omzet daarop volgt. Doordat je doet waar je blij van wordt en waar je energie krijgt, ga je ook meer verdienen. En dus haal je de investering in een goede business coach er zeker uit. 

Doordat ik investeer in een business coach had ik binnen zes maanden een omzet van een ton en verdubbelde ik dit in een jaar. De vraag wat kost een business coach kun je dus ook omdraaien: wat levert de investering in een coach mij op? 

Hoe kies je een business coach?

Welke business coach past bij mij? Goede vraag! Want het is een heel persoonlijk proces om met een business coach aan je bedrijf te werken. Ten eerste moet er dus een klik zijn. Je moet je helemaal op je gemak voelen om je jaarcijfers te bespreken en om te onderzoeken waar je nog overtuigingen hebt die je niet dienen. Dus is het belangrijk dat je altijd eerst een kennismakingsgesprek aangaat. Tijdens dit gesprek kunnen jullie samen beslissen om wel of geen samenwerking aan te gaan. Ik heb hier al een uitgebreide blog over geschreven: Hoe kies je een goede business coach?

Kortom: wat is een business coach?

Een business coach is dus iemand die jou de inzichten, tools en tips geeft om ervoor te zorgen dat jij je doelen bereikt. Iemand die verstand heeft van het runnen van een onderneming, weet hoe een bedrijf kan groeien en wat daarvoor nodig is. Ook zorgt een business coach ervoor dat je je grenzen opzoekt, verlegt en dus uit je comfort zone komt. En dat je in actie komt. Want het gaat niet alleen om doelen stellen, naar ook om deze te behalen.  

Dit doe ik als business coach voor mijn klanten

Ben je benieuwd wat ik doe?

 • Help je aan structuren, waardoor je aan je bedrijf kunt werken
 • Houd je scherp, geef je feedback om weg te blijven van hak op de tak ondernemen
 • Bepaal samen met jou de strategie, we brengen dit in de praktijk en zorgen dat je je doelen behaalt
 • Zorg dat je met je bedrijf groeit en dat je klanten krijgt waar je blij van wordt
 • Help je verzamelen van een team om je heen, zodat je bedrijf kan groeien

Voor succes heb je consistentie, focus en structuur nodig. Samen met jou werk ik niet alleen aan je zakelijke doelen, maar ook aan je mindset. Want je moet leren omgaan met het negatieve stemmetje in je hoofd. Want aan een onderneming waar je geld mee verdient, hangt namelijk ook een bepaalde verantwoordelijkheid die je moet kunnen dragen. 

Groeien als mens is ook groeien als bedrijf. Ik mocht in de podcast en YouTube video van Leven zonder Stress met Patrick Kicken hier over praten. Wil je dit zien?  Bekijk: https://youtu.be/7q0Slxw_jM0 

Door actie creëer je momentum. Grijp nu je kans!

 • Wil je je bedrijf laten groeien?
 • Loop je vast en weet je niet waar je moet beginnen?
 • Wil je klanten krijgen waar je super blij van wordt? 

Is dit 3 keer een ‘ja’? Dan is het tijd om in actie te komen, zodat er verandering komt. Neem een goede business coach in de armen.

Plan gratis een sessie met mij in om te kijken of we een match zijn.